Regnig hemresa

Dags att åka tillbaka till vår egen tidszon. Det är ju faktiskt ungefär en halvtimmes skillnad mellan Stockholm och Göteborg, det blir ljust lite senare på morgonen på Västkusten men är å andra sidan ljust en halvtimme längre på kvällen. Men det bygger ju på att det överhuvudtaget har hunnit bli dagsljus under dagen, och det har ju varit si och så med den saken. Igår såg vi faktiskt solen i säkert 20 minuter, men det är ungefär så mycket som Västkusten bjöd på den här gången. Vi längtar ju på många sätt efter att kunna flytta hit, men vädermässigt är det ju ingen höjdare precis.

Just nu vräker regnet ner och det är bedrövligt väder att köra i. Vi försökte kolla en väderprognos hur det ser ut längs vägen, men enligt SMHI regnar det inte alls här. Så det måste vara inbillning. Fortsätter det så här så blir den en låååång resa till Stockholm. Vi har just mött fyra ambulanser med blåljus, en bra påminnelse om att det är bättre att ta det lugnt än att komma fram fort.

Men vi har haft fina dagar i Onsala. Mysigt att träffa en massa familj och vänner. Vi fick hälsa på kusinerna i deras nya härliga hus, och så fick vi träffa den nyaste lilla Kvist-kusinen som bara är en vecka gammal. Vi har ätit god mat, fått avlastning med barnen, firat jul och haft det bra. Nu blir det ändå skönt att komma hem till vårt eget. Förmodligen får vi börja med att städa. När vi skulle åka kändes det smart att prioritera packning och julklappsinslagning. Nu önskar jag att vi hade hunnit storstäda istället.

Solglimtar