Om solen sken…

Idag känner jag mig lite låg. Trött och seg. Ute blåser det halv storm och regnet hänger i luften. Vädret har varit uselt sen vi kom till Västkusten i fredags, och även om jag verkligen inte är någon utemänniska så längtar jag efter att komma ut. Vi lyckades pricka in en promenad igår när det bara duggregnade, men annars har vi mest varit inomhus.

För mitt inre ser jag hur häääärligt det hade varit om vi var i solen. Där det var varmt och skönt, där man kunde gå i shorts och t-shirt, där man kunde ta ett bad i havet, där det var ljummet hela kvällen. Då hade vi minsann varit ute i friska luften mest hela tiden. Tänker jag mig. Barnen skulle vara mer aktiva, röra sig mer, vara piggare och gladare. Säkert skulle de äta mer grönsaker också.

Jag fattar att livet inte är härligt och enkelt varje dag bara för att klimatet är behagligare. Men det vore väl härlig-are och enkl-are, i alla fall?

Vågorna slår över piren idag.