En dag full av utmaningar

Uppladdning: En natt som bjöd på en kavalkad av hosta, snor och snörvel, snarkningar och många amningar.

Status: Utmattad, stressad, dödstrött, huvudvärk, tålamodet i botten

Dagens utmaning 1: Byta operatör på mobilen = ringa kundtjänst till gamla operatören och chatta med kundtjänst till nya operatören. Plus typ hundra omstarter av mobilen, i och ur med sim-kort, osv. Enorm tidstjuv. Två mindre nöjda barn. Irriterad mamma.

Dagens utmaning 2: Andreas backar in i en bil. Stressig morgon, glömma grejer, skynda till skolan, lite för bråttom när man backar. Ångest, ringa bilägaren, fixa med försäkring. Lite skrapmärken men ingen större fara. Bara så onödigt.

Dagens utmaning 3: Hinna mejla mitt jobb, barnens lärare, svara på sms, styra upp julplaner. Och allt måste fixas på mobilen, som jag helst vill ha framme så lite som möjligt när barnen är med. Vore enklare om jag fick tid för administration varje dag. Gunnar passar på att sovvägra hela dagen, vaknar så fort jag lägger ner honom i vagnen. Hjälpsamt värre. Lyckas till slut få iväg allt jag måste. Enorm energitjuv.

Dagens utmaning 4: Packa för en vecka på Västkusten. Närapå omöjligt. Högar av kläder, tvätt i sista minuten. Skulle inte köpa så mycket julklappar i år, men ändå står vi där med ett berg av presenter. Har glömt köpa blöjor. Slarvigaste packningen någonsin. Är bara glad om vi lyckas ta oss iväg.

Men ändå en fin dag på många sätt. Låtsas att det är terminsavslutning för vårt hemmadagis Lill-Kvisten. Vi sjöng Tipp tapp och lyssnade på julsånger. Gunnar tittade på Bertil som försöker hoppa, han kiknade av bebisskratt. Gick till parken, stannade och tittade länge på en traktor, stampade på isiga vattenpölar och höll handen. Sen gick vi hem och doppade pepparkakor i varm choklad.

Nu ligger jag inkilad mellan två sovande barn. Godnatt, jag älskar er! sa jag. ”Dä älska dej också” svarade Bertil. Då orkar jag en dag till, fast energin egentligen är slut.