Bokprojekt 1, 2 och… 3!

Äntligen ska vi få fart på ett projekt som har legat vilande alldeles för länge. Det ska bli en ny sångbok för barn, och vi har haft det i bakhuvudet i över ett år redan. Vi har ju tidigare gett ut två böcker på Isabergs förlag, och det var ju väldigt smickrande att de vill att vi ska göra ytterligare en.

Den första boken var Andreas eget projekt, som han färdigställde precis när vi träffades. En fin samling bokstavssånger från A-Ö som heter Hajen Hugo och hans alfabetsvänner. Låtarna finns på Spotify » (Man kan väl säga att jag dog lite grann när han visade mig detta när vi började träffas. Så himla imponerande. Och jag på mitt håll hade ju skrivit en adventskalender om alfabetet. Meant to be together, säger jag!)

Den andra boken blev ett gemensamt projekt som började litet men växte sig större, så som projekt gärna gör. Glänta på dörren till Bibelns värld är en bok i första hand för barnverksamhet i kyrkan, men funkar så klart för alla som vill läsa mer om kristen tro tillsammans med sina barn. Den innehåller olika teman med pysseltips, fakta, samtalsfrågor och nyskrivna sånger. Här kan man lyssna på Spotify »

Och så är det alltså dags för bok nummer tre. På förslagets initiativ ska vi göra en sångbok för små barn, som kan passa som present till en nyfödd, vid dopet eller kanske ettårsdagen. Vi har valt ut låtar som är en blandning av klassiker, moderna favoriter och några nyskrivna alster. Ja men det lät ju enkelt, då är vi ju nästan klara! Förutom den lilla detaljen att allt ska spelas in och alla låtar ska få varsin illustration. Det var här vi fastnade. (Vi har ju som bekant inte oceaner av tid till vårt förfogande.)

Och där hade vi nog stått stilla om det inte vore för att jag kom på den briljanta idén att ta hjälp med illustrationerna, så att jag inte måste hinna göra alla själv. Dels för att vi ska få fart på projektet, men framförallt för att det kommer bli så mycket bättre! En bekant till mig som heter Amelie har lagt upp så många fina teckningar på Instagram, och jag hörde helt enkelt av mig och frågade om hon ville vara med. Som tur var så sa hon ja. Längtar tills jag kan börja lägga ut några sneak peaks från hennes fina illustrationer. Just nu jobbar vi med några provuppslag till förlaget, och Andreas brottas med datorstrul som hindrar honom från att komma igång med inspelningarna. Men vi är i alla fall på gång!