I mål: Mjölkfritt

Tre veckor mjölkfritt avklarade. Nemas problemas, faktiskt. Imorgon ska jag börja äta mjölkprodukter som vanligt igen, och om Gunnar inte uppvisar någon tydlig försämring så är det fritt fram för både fetaost, smör och glass. (Notera gärna att jag är mer sugen på fetaost än glass. Förklaringen är att glass inte gör sig så bra i sallad.)

Men faktum är att jag inte är överdrivet sugen på mackor med smör och ost nu när jag har vant mig vid avokado eller jordnötssmör. Man blir snabbt bortskämd. Dessutom brukar jag inte äta fil eller yoghurt till frukost, så kokosyoghurten som jag med mycket möda lyckades få till var ju liksom en bonus.

Och förutom att jag har vant mig, så har jag ju läst vidare i Food Pharmacy, och rätt gissat – de rekommenderar starkt att man avstår från mejeriprodukter. De rekommenderar faktiskt att man avstår från det mesta förutom grönsaker, känns det som. Helst råa och ekologiska. Men mer om det en annan dag.

Så nu är min förhoppning att Gunnar fortsätter vara den nöjda och glada bebis som han blivit de senaste tio dagarna även om jag introducerar mjölk igen. För då är han ju inte allergisk och det vore ju det allra bästa. Och för min del kan jag fortsätta äta en massa goda alternativ till mjölk, men utan att behöva lusläsa innehållsförteckningar och kunna steka i smör. (Ja, alltså man ska ju inte steka något enligt Food Pharmacy, men det har väl alla fattat vid det här laget.)

Äh, vem försöker jag lura? I köket ligger nybakta frallor som Andreas tog med från jobbet. Och varför vänta tills imorgon? Jag är trött, hungrig och kommer att ligga och amma halva natten. Jag ska ta en fralla med smör och ost med en gång, och det kommer ju vara svingott.

Förhoppningsvis nöjd och glad även efter ostfralla.