Statusrapport: Två veckor mjölkfritt

Två veckor mjölkfritt avklarade. Igår kväll blev jag sjukt sugen på en smörgås med smör och ost, men det var bara för att avokadon var slut och Andreas hade tagit med nybakta frallor från jobbet. Annars har det gått riktigt bra. Jag har råkat lägga smör i stekpannan ett par gånger bara, men hunnit komma på mig själv innan jag har ätit av det.

Igår hann jag äntligen starta en kokosyoghurt också, så det blir spännande att se om den är färdig nu på morgonen. Och om det blev god, förstås. I så fall blir frukostarna lite roligare framöver.

Det är som sagt ingen större uppoffring för mig att äta mjölkfritt, men frågan är om det verkligen spelar roll. Efter en vecka tyckte jag ju ändå att det hade gjort lite skillnad. Nu efter två veckor är jag mer osäker. Jag skriver anteckningar dagligen, men ändå det svårt att bedöma om Gunnar har blivit avsevärt bättre. Han hade ju å andra sidan inte jättetydliga tecken på misstänkt mjölkproteinallergi innan jag började heller, men tillräckligt mycket för att det skulle vara värt ett försök. Eftersom den stora förändringen verkar utebli så är väl det ett tecken på att han inte är allergisk mot just mjölk i alla fall.

Bättre:

  • Lite mindre skrikig
  • Verkar ha mindre ont i magen
  • Inte längre skummigt bajs
  • Mer sällan röda prickar runt munnen
  • Lite mindre täppt i näsan

Oförändrat:

  • Gnällig/skrikig på kvällarna
  • Röda prickar på och runt snoppen
  • Gasig i magen
  • Slemmigt bajs
  • Röda torra fläckar på kinderna

För att göra saker i rätt ordning så fortsätter jag ändå med mjölkfritt en vecka till, sedan testar jag att äta mjölk igen (läs: ostmackor och en glass). Då ska man snabbt se en tydlig försämring, annars är det inte mjölkproteinallergi.

Nu funderar jag bara på om han snarare är känslig mot ägg…