Mellanmålslycka

Ibland blir det lite si och så med lunch på vardagarna, vilket betyder att jag ganska snart är hungrig igen. Inte helt lätt att handla ett vettigt litet mellanmål som är färdigt att äta, helt mjölkfritt och inte för sött. (Och kom inte dragande med en frukt, jag känner mig ofta lika eller mer hungrig efteråt.) Men på Hemköp hade de ett stort utbud av mjölkfria grejer på mejerihyllan, så jag botaniserade där.

Jag äter ju sällan mjölk i större mängder i vanliga fall heller, så jag har testat mig fram en del bland alternativen. Havre gillar jag tyvärr inte alls, särskilt inte yoghurten. Sojayoghurt tycker jag är helt ok, men det ska man helst inte äta i för stort mängd när man testar mjölkfritt eftersom sojaprotein påminner om mjölkprotein. Men nu hittade jag kokosyoghurt, som jag har hört talas om men inte hittat förut. Jag valde den med mango, så klart.

Det fanns en perfekt liten portionsburk, med superfin förpackning dessutom. Men dyr – 20 kr för 125 g. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig smakmässigt, men det här var så god! Äntligen ett mjölkfritt alternativ som faktiskt har en riktig, syrlig yoghurtsmak, som jag tycker andra alternativ har saknat.

Jag blev väldigt glad över mitt fynd, och har googlat lite. Det verkar faktiskt förvånansvärt enkelt att göra egen, man måste bara köpa probiotika att starta yoghurten med. Detta måste jag prova! Återkommer med resultat.